Over ons

Firma Willemsma vindt zijn oorsprong in het jaar 1827. Toen werd namelijk de zilversmederij opgericht, welke sinds die tijd zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen maakt. Zeer bekend zijn de zilveren sieraden voor het Fries kostuum, het zilveren schepwerk en niet te vergeten de zilveren geboortelepels, die nog altijd een traditioneel geschenk zijn bij de geboorte van een kind.  

Later, zo rond 1950, werd ook een juwelierszaak geopend in de Midstraat te Joure, waar de in de smederij gemaakte artikelen de weg naar de consument vonden.  

Inmiddels is de zilversmederij diverse keren over gegaan op een andere eigenaar en werd de winkel in 2005 opgeheven.Maar de verkoop van gelegenheidslepels, ook wel herdenkingslepel genoemd, via internet vindt nog steeds plaats. 

In 2014 worden de activiteiten uitgebreid met de verkoop van de gelegenheidslepels via diverse juwelierszaken. Zo kunt u ook (weer) in de winkel terecht voor een prachtige lepel met inscriptie als geschenk bij een geboorte, huwelijk, jubileum, diploma of andere gedenkwaardig moment.